Inte min dag idag..

Dagen började bra, men sen efter lunchrasten började det dala raskt utför. Kommer till en kund och ska lossa då har de "stängt" från 13-15:00, fanns telefonnummer att ringa, ingen som svara, så åkte vidare.

Bästa var lossningen efter, där kunden lyckas ligga steget före mig. Så när jag öppnar dörren in så dyker det upp en fraktsedel mitt i ansiktet på mig, jag hoppade till lite, vi fick båda ett gott skratt. Alltid kul att lossa eller lasta där.

Åker vidare och på ett ställe så skulle man ringa på en ringklocka i minst 5 sek, gör det men ingen som kommer. Slutar med att jag letar upp telefonnumret i bokningen till företagsväxel och blir kopplad och får be dom att skicka ut någon som kommer och lastar. Var tydligen ingen ute i lokalerna, så inte undra på att de inte hörde ringklockan. Som grädde på moset började det hällregna.

Nästa stopp stänger kl 16 och jag kommer dit 15:50, bara för att inse att de stängt och låst grindarna, får ringa till företaget och kolla så de säkert har öppet, det hade dom och grindarna skulle tydligen inte var låsta än, fick köra in bakvägen istället. Nackdelen var då att jag inte kom under taket vid utlastningen och godset fick inte bli blött, underbart när det vräker ner regn, blev en snabb lastning.

Efter det skulle jag tillbaka till det stället som hade haft "stängt", då de ville ha sina grejer idag. Beger mig av från och inser ganska snart att jag skulle kört omvägen jag hade tänkt ta först, det var 4 km asfaltering på den vägen jag kom på, som tog ca 30 min att ta sig igenom, superkul när man har lite bråttom. Väl igenom så tajmar jag även in tåget när jag skulle över järnvägen.

Kommer till kund, fick inget bra första intryck då det första kunden gör är att "skälla" på mig. Jag hade kört in på företaget och tagit en stor vid sväng för att komma runt med bil och släp, kunden ville få det till att jag hade vänt på en femöring och att då står bakhjulen på släpet still och gör sönder asfalten (speciellt om det är sommar och varmt) så åkeriet får stå för kostnaderna att laga, men nu gjorde jag inte det och asfalten var hel så varför är du arg på mig?

Enligt kund var det så logiskt att man skulle åka ner emellan ett par byggnader, men det satt inga skyltar vart man skulle lasta/lossa och vägen ner till byggnaderna var inte så bred, så det logiska var att ta den breda vägen rakt fram och vända på den stora planen som fanns där.
Hur ska jag då veta att det går att komma runt med 24 meter på ett okänt ställe, som jag aldrig varit på innan och det finns inga skyltar som anvisar vart jag ska? Visst kunde gått ut och frågat, men ingen skada skedd och nu vet jag vart jag ska nästa gång om jag får köra dit fler gånger och förhoppningsvis är kunden på bättre humör då.

Nåväl, kund fick sina pallar och asfalten var hel, men kund kunde inte släppa och typ fortsatte "läxa upp" mig och jag hade bråttom, hade en hämtning kvar och köerna vid asfalteringen hade redan dragit ut på tiden ganska rejält.

Halv sex kom jag till sista lastningen, tur för mig att de jobbade både dag och natt, när pallarna prompt måste med till varje pris. Blev en snygg parkering hemma på gården och jag kunde gå hem. Nåväl, slutet gott, allting gott, nu hoppas jag på en bättre dag imorrn.

*over and out*