Kina - ett April skämt!

Igår lyfte vi med planet från Arlanda, nerverna släppte när vi lyfte samt att det kom som ett slag i magen att det här minsann inte var på låtsas.
Samtidigt som det var pirrigt att lyfta med ett flygplan för första gången, kom också känslorna och tårarna. Verkligheten kändes plötsligt både skrämmande och spännande på samma gång. Rädslan för att flyga fanns där, samt saknaden av de nära och kära.

Flygresan gick bra, knappt någon turbulens och den enda som var märktes knappt vilket jag tyckte var bra.
Lite jobbigt att både Moskva's och Shanghai's flygplatser är grymt stora. Vi bara gick och gick och kom nästan inte fram, så kändes det i alla fall.
Den som säger att man inte får motion av att ut och resa, den ljuger!

Hur som helst så när vi väl kommit av planet i Shanghai beger vi oss mot utgången, och de kontroller som vi behöva gå igenom för att kunna hämta ut vårt bagage.
När väl allt är avklarat beger vi oss mot Maglev, billigaste samt snabbaste sättet att ta sig in till Shanghai på, det går i max 431km/h och kostar endast 40 RMB för enkel resa mot uppvisande av flygbiljett. Tar ca 8 minuter att ta sig från flygplatsen och in till stan.
Sedan kostar taxin från stan till hotellet runt 30 RMB, hade man åkt taxi från flygplatsen till hotellet hade det gått på ca 200 RMB eller mer.

Det tog lite tid innan vi hade checkat in, eftersom de pratade lite knagglig engelska, men det gick.
Tyvärr var rummen smutsiga, så de skulle städas innan vi fick tillgång till dem. Dock fick vi möjlighet att ställa ifrån oss våra väskor.
Rummen är som en väldigt liten etta, med handfatet direkt innanför dörren, och sedan är det endast frostat glas-väggar. Det är visst inte tänkt att man ska dra för dörren, när man uträttar sina behov, då knäna tar i. (ska fixa bild senare).

Sängen är hård, som ryktet sagt får se om det går att sova i den. Linda verkar i alla fall klara av att sova, så jag borde nog också göra det.
Här nedan kommer i alla fall en liten bild på utsikten från våran balkong. Fler bilder kommer väl dyka upp så småningom, men uppkopplingen är inte den snabbaste, tyvärr.

utsikten från första hotellet.


Nu ska vi planera lite för imorgon, lägga upp planen för nya äventyr.

Kommentarer
Postat av: Rosemarie

Hej Marika!Kul att du skriver så målande hur det är och vad du känner. Jag väntar med spänning på fortsättningen.Sköt om dig och njut.

2011-04-02 @ 09:24:53
Postat av: Marie / tricky

Åh vad härligt Yam... vilket äventyr :D

2011-04-02 @ 09:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0