Ett berg..

När jag tänker på allt som ska göras så känns det som ett omöjligt berg att bestiga och ta sig över. Är så less på det och orkar verkligen inte. Det ska tvättas, städas, diska, klippa gräsmattan osv. Jag är ingen jävla hemmafru! Jag vill gärna ha lite hjälp!
Jag har praktiserat så jag är hel färdig när jag kom hem, funderar på å gå å lägga mig en stund å vila, huvudet är så tungt att jag knappt orkar hålla det uppe.

Inte nog med allt elände så verkar min mage vara ganska upprorisk idag också. Känns inte alls bra. Vi får väl se hur detta slutar, förhoppningsvis lugnar den sig till imorgon.

Måste ta ett snack med sambon, så här kan det bara inte fortsätta. Jag förgör mig själv och mår bara skit dåligt.

En vändning..

Teori idag, vi gick igenom säkerhetskontrollen samt lite snabbt om funktionsbeskrivningen av de olika delarna till den utökade säkerhetskontrollen.
Vi fick sluta lite tidigare och det var fyra stycken i klassen som skulle köra på eftermiddagen. Det slutade med att jag fick äran att köra idag istället för imorgon. Så de delade in oss i tre grupper, två i varje bil plus lärarna.

Körningen gick mycket bättre idag, fick Gjert som lärare och det gick kanoners. Visst en liten växel miss blev det, från 3:an till 2:an. Har kört lite Scania så det är inte konstigt att växlingen blev lite knas, men det var bara till å ta det lugnt och hålla tungan rätt i mun så löste det sig.
Skam för den som ger sig.

Väl tillbaka på skolan så skulle lastbilarna städas ur ordentligt. Jag fick tag på högtryckstvätten och spolade av mattorna, Gjert retades lite också, men när jag har en högtryckstvätts "pistol" i handen då ska han passa sig. Kan säga att han smet kvickt som attan in i bakom porten.

Den lastbilen jag hade fått i uppgift att städa, AZG, har en fungerande radio. Tyvärr lyckades den inte hitta någon mottagningen på musik-kanalerna så det fick bli P3.

Så här fin blev dammtrasen när jag torkade av instrumentbrädan i lastbilen!

smuts

För att inte tala om hur vattnet såg ut när jag var färdig!

smuts

När vi väl var klara begav vi oss av hemåt och jag kan säga att jag såg mycket på vägen hem. Hamnade bakom en Polsk lastbilen som låg i ca 80 hm/h, så jag beslöt mig för att ligga kvar bakom, då det är bensin snålt att köra långsammare.
Hur som helst så var klockan runt 16, så det var lite trafik och det var inte alla som ville ligga bakom en lastbil i 80 km/h på en 90-väg.

Så de körde ikapp och låg nära som tusan i arslet på min bil innan de dundrade om. Tack och lov höll jag god marginal till lastbilen.
Det var när en silvrig Mercedes kom ifatt mig, som jag började ana att det skulle bli en tokig omkörning. För bilen hade inga lysen på när den kom ifatt mig så jag höll på att missa den i backspegeln. Vidare hade den en väldigt bred släpkärra på hängd bakom, och stundtals låg Mercedesen väldigt nära kantlinjen. Vart tror ni däcken på kärran befann sig då? Jo, nästan ute i diket.

Knepigt nog låg den kvar nära bakom min bil en bra stund trots fina raksträckor, och det var först när det började regna som dumheterna började.
Först kom en svensk som hade eld i baken, och så hade den här Mercedesen på, dock hann den inte om lastbilen, utan fastnade mellan mig och lastbilen.

Det var i Bor som den här bilen började irritera mig på allvar. Jag hade bestämt långt innan att jag skulle ligga kvar efter lastbilen av en principsak för att bevisa att man behöver inte stressa för att komma fram.

idiot

Men hur som helst, när Mercedesen låg bakom lastbilen så gick den ut långt i motsatt körbana för att kolla om det kom någon. Hallå eller, håll avståndet från lastbilen så ser du bättre!
När vi kom in i Bor och i 30-området så tänkte jag att bilen skulle lugna sig och ligga kvar bakom lastbilen, men icke sa nicke. Gick ut i motsatt körbana och markerade att den ville köra om på 30-sträcka förbi skola/dagis när det dessutom kommer mötande trafik!

Jag blev måttligt irriterad och blinkade med helljuset för att tala om att han kunde banne mig vänta tills vi är utanför samhället igen. Det finns liksom inte en chans att köra om när det är "rusningstrafik" i ett samhälle. Jisses säger jag bara.

idiot

När vi väl hade lämnat Bor så var den här bilen ute och kollade om det var fritt. Var lite otäckt, särskilt med tanke på att det kommer en mötande lastbil i bilden ovan. Tittade inte så noga när jag tog bilderna, så de blev som det blev. Hade min uppmärksamhet på vägen istället.

Var faktiskt väldigt skönt när den här jäkla bilen äntligen kört om så det blev lugnt igen. Kan lugnt säga att han körde för fort, då det är 80 km/h med släp gäller även utländska chaufförer.

Jag kom hem hel och hållen och hade lyckats få ner bilen till att dra 0.78 liter/milen. Kändes riktigt bra, speciellt när sambon brukar klaga på att det brukar ligga närmare litern då min högerfot har en tendens till att bli lite tung.
Måste erkänna att min körstil har ändrats sedan jag började köra lastbil. Växlar mycket lugnare även på personbilen, planerar inför rondeller och korsningar. Det har påverkat på ett positivt plan, vilket är mycket bra.

Imorrn väntar mer praktik på Västbo med Ronny, ska bli spännande att se vart vi kommer att åka imorgon.

Jag är förvirrad..

Jag vet inte alls vad jag ska känna just nu.
Det känns tungt igen.

Vi har varit och tittat på en annan gård idag, som verkade lovande. Men efter att ha varit där så verkar sambon skeptisk, medan jag känner att med lite tid och pengar kan det bli riktigt bra.
Den gården vi tittade på är på ca 10 ha och de begär ca 1 mille, sen måste man nästan lägga lika mycket till i renovering. Det blir ändå betydligt billigare än den andra gården vi tittade på, där utgångspriset var 3 mille och samma renoveringskostnader.

Det enda positiva med gården var att ladugården var i väldigt gott skick, det enda som behövdes göra med den om man skulle ha hästar där var att riva ut all inredning i fähuset och släta till golvet, samt gjuta en redig gödselplatta. Annars var det inget att klaga på.

Fast jag tvivlar på att min sambo kommer bjuda nått på det, han verkade ganska negativ. Han pratade dessutom att huset vi tittade på idag luktade rök. Jag kände ingenting, han babblade något om att det var på övervåning och att de tydligen skulle ha slutat röka då han påstod att det luktade som hemma hos min farmor och farfar. Om så är fallet så går det att få bort det mesta av lukten, särskilt med tanke på att det mesta var tvunget till att renoveras, byta golv och tapeter osv.
Istället är han super intresserad av kvarnen, som tillhörde den andra gården vi tittade på.
Alltså att bara köpa kvarnen istället för hela gården för ca 1 mille, plus mycket renoveringskostnader då han hade tänkt bygga vattenkraft, samt rusta upp så det skulle gå och bo året runt.
Själv är jag inte alls intresserad av att bo året runt där, det finns ingen tomt, du har grannhuset tätt inpå, landsvägen ett stenkast bort.

Nä, personligen tror jag på den gården vi var och tittade på idag, trots att den behöver renoveras upp lite först.

Nog om husköp osv, var och praktiserade igår och Ronny (som min handledare heter) tyckte jag hanterade lastbilen mycket bra när jag fick köra. Han sa att jag höll henne mycket bra.
Han är väldigt bra att köra med, känner mig inte alls dålig när jag får prova på å köra med honom, även om jag gjorde en miss och fick i 6:an istället för 5:an.
Men va sjutton, det var bara att ta det kallt och växla rätt, lastbilen orkade, sen är det skillnad på Scanias och Volvos växellådor.

Personligen har jag blivit ett Scania fan. Då det går att växla hur lätt som helst och ratten är nätt och smal, inte alls som de klumpiga Volvo-bilarna skolan tillhandahåller som övningsfordon.
Det finns självklart för- och nackdelar med båda två.

Kan inte låta bli att känna mig lite avis, då en lärare på skolan sa att vi skulle sms:a när vi hade klarat teorin, för att det fanns möjlighet till uppkörningstider denna vecka.
Fick bara ett "grattis" tillbaka och sedan inget mer. Har fått höra av andra klasskompisar att det är några som ska köra upp.
Egentligen hade jag väl kunnat klara själva körningen även om jag inte är helt hundra på säkerhetskontrollen (alltså kunna svara på frågor varför man tittar på de olika sakerna osv). Men å andra sidan är jag inte förvånad.
Läraren som tydligen håller i det här med uppkörningarna är den lärare jag kör sämst med.

Kör inte alls lika illa eller känner mig super dålig när jag kör med de andra. Det tycker jag är märkligt. Den jag kör allra bäst med är Ronny, även om han inte är min egentliga lärare, men har är väldigt pedagogisk och snäll. Vilket jag behöver för att stötta mitt dåliga självförtroende.
Han har sagt att man ska bara berömma när de gör rätt, sen om det är något som går fel ska man inte skälla utan försöka hjälpa istället så det blir rätt och sen ge beröm. Det verkar den här läraren jag kör dåligt med ha svårt med.

Inte undra på att allt blir pannkaka när jag kör med honom. Det kan kännas jättebra, men så kommer en sidvind samt att vägen lutar lite på grund av en tillfällig håla och lastbilen svajar till så den hamnar nästan ute på kantlinjen. Jag försöker reda upp situationen är redan på gång för att kompensera, men då kommer det någon form av nått panik artat kommentar, som gör att jag känner mig värdelös. Det får mig att känna mig som en idiot fast jag redan vet bättre och försöker reda upp den tillfälliga situationen.

Egentligen borde jag ta ett snack med den läraren, så han förstår hur jag känner, men jag är rädd att jag inte kommer få tala till punkt innan jag blir avbruten.
Känns som jag befinner mig i en hopplös situation.