Svårt att ändra..

Idag har det varit en varierande dag, fått köra en liten "specialare" idag. Då jag hade lite mycket Forsheda gods på bilen igår, som var onödigt att lasta av, så jag fick köra Värnamo > Forsheda > Bredaryd > Hillerstorp > Vaggeryd > Värnamo, och lunch på grillen i Hillerstorp vid 12 med trevliga chaffisar från andra åkerier.

Fått lära mig massor under dagen, sånt som jag inte visste och hittat till nya ställen som jag aldrig varit på innan. Samt att jag hunnit med, så jag hade en stor vibba fraktsedlar med mig tillbaka till åkeriet. Även om jag gjort bort mig under dagen, då jag precis hade åkt ifrån en industri där jag lämnat gods och kommer på att jag också skulle hämta, tur för mig att jag inte hade hunnit så långt, vara bara till att vända. Fick många goa skratt i alla fall så nu lever jag länge.

Skyller min förvirring på min förkylning, då hjärnan känns som en stor snorklump och jag inte riktigt kan tänka klart som jag brukar. Så det har varit en utmaning för mig på olika sätt idag och säkert en bidragande orsak till vacklande humör.

Det är svårt att ändra på sig själv och hur man känner och upplever saker. Idag satte mitt självförtroende/självkänsla eller vilket det nu var, käppar i hjulet, då en kollega (troligen i all väl mening) sa något till mig som gjorde att jag tog lite illa upp.
Tror jag har svårt att inte ta åt mig, när något sägs och tror att det är riktat mot mig personligen. Kände mig väldigt deppig och sämst efter det, precis som jag inte dög och hade missat något viktigt igen.

Mitt uppe i alltihop ringer mobilen också, så då var det lögn i helvete att försöka hålla masken. Tur det var inte var någon försäljare, så efter samtalet kände jag mig lite bättre till mods. Speciellt när jag sedan fått reda på det nya schemat för nästa månad - inga fler jobbnätter!

Med andra ord inga fler upp å ner vända helger och det bästa av allt: fastanställning!!

Så nu kan jag äntligen planera lite mer ekonomiskt och verkligen börja tänka/satsa på framtiden. Känns faktiskt lite overkligt, har inte riktigt fattat vad som händer.

*over and out*

En passagerare..

Igår ringde min telefon och jag såg att det var ena chefen och direkt går tankarna "vad har jag gjort nu" eller något dylikt. Istället fick jag reda på att jag skulle ha en passagerare med mig imorrn och att han undrade när jag skulle börja. Jaha, nån som ska läras upp då kanske tänkte jag och sen fortsatte han och sa sitt eget namn.

Tog en stund innan polletten föll ner, första tanken var "vem?" innan jag kom på vem han menade. Så idag när jag kom till jobbet så stod chefen beredd och väntade på mig.
Tanken var att han skulle bilda sig en uppfattning om rundan, då jag körde morgonturen även kallad T3, (när jag kör natt så kör jag T2). Om jag förstod det rätt så har den som kör ordinarie sagt att det tar för lång tid och ja ibland är man tillbaka sent på åkeriet.

Idag flöt det på bra och vi fick stå och vänta på ett ställe, man får inte åka in där innan klockan är 7, i hela 10 minuter. I övrigt gick det riktigt bra också, så bra att jag fick lite beröm som jag hade svårt att ta till mig. Väl tillbaka på åkeriet sorterar jag returerna för att det ska underlätta för chauffören som ska ha dom på morgonen dagen därpå. Kom förvisso på att den chauffören märker inte av mitt försök att hjälpa så mycket, då dom returerna oftast lastas redan på kvällen av andra.

Men det är tanken som räknas, jag vill försöka underlätta så mycket som möjligt för alla vinner på det i slutänden. Tyvärr finns det några som inte förstår detta dock, varför vet jag inte och det är riktigt tråkigt. De går miste om en glad chaufför. Alla vet att ett leende är tusen gånger bättre än en sur citron, hahaha.

*over and out*

Nu är det krig

Det har dragit igång en stegtävling på jobbet och lite tävlingsinriktad som man är så vill man gärna försöka slåss om första platsen för vår avdelning. Vi är två som verkligen har gått in för det, första målet är att slå den som vunnit tidigare år och fortsätter vi som vi gjort hittills så är det inga problem.
Nu "krigar" vi mot varandra för att se vem som leder.

Det är en riktigt rolig tävling faktiskt, för jag själv vinner på det i slutänden ändå då det handlar om motion. Ju mer jag rör på mig desto mer steg får jag, så för att vinna måste jag motionera - en väldigt bra motivation faktiskt.
Så vi får väl se hur det går i slutänden vem som "vinner".

Mina nuvarande mål är att försöka slå den jag "krigar" emot och lyckats jag med det så klarar jag mitt andra mål också - att vinna över den som vunnit tidigare år.

Nu går vi - mot en hälsosammare framtid!

*over and out*