Populär?

Tänk att ett tag var det riktigt lugnt och så plötsligt vänder det och det känns som alla ringer på en gång. Det började igår då ringde de från Torsvik och jag ska dit på måndag för en intervju. Idag ringde två andra så jag ska nu på torsdag på intervju här i Gnosjö och nästa torsdag i Lagan.
Sammanfattningsvis är det tre intervjuer på två dagar, så nu börjar jag undra vad som kommer hända resten av veckan. Det bästa är att ingen av intervjuerna krockar med varandra, de är utspridda på tre olika dagar trots allt.

Jobben är ett vår och sommar jobb med eventuell förlängning, ett sommarjobb och extra, samt ett visstidsjobb om jag förstått det hela rätt. Det känns rätt bra att det vänder och jag kommer med största sannolikhet börja praktisera innan jag börjar eventuellt jobba. Det vore riktigt najs, då jag känner mig trygg och känner folket där så det vore optimalt att få en så kallad mjukstart med någon jag känner mig trygg med.

Vi får väl se hur det blir. Hur det än blir så ska det bli riktigt kul att det vänder och att jag kanske kommer få en normal inkomst igen och slipper känna mig fattig för att jag inte kan göra de saker som jag vill.
Vi får se vad som händer, känns ändå skönt att gå på många intervjuer och få lite kläm på hur de är osv. Det går alltid att tacka nej till ett jobb när jag väl har lite valmöjlighet.

För övrigt är jag inte helt i form och det märks, orkar inte riktigt lika mycket som tidigare och ridningen blir drabbad. Tror aldrig jag känt att jag ridit så dåligt innan, förhoppningsvis blir det bättre vore tråkigt om jag fastat i den här smeten. Vi får se.

*over and out*

Usch och fy

Jag hade sökt ett jobb och får ett svar där de undrar vad jag gör just nu eftersom de inte kunde se att jag jobbade i mitt CV, jag svarade att jag är arbetslös och därför står det inget annat arbete i CV. Svaret jag fick tillbaka då var "nä, då är du inte aktuell för den här tjänsten då du måste ha annan huvudsaklig sysselsättning". Fy vad det svaret lät snäsigt när jag läste det, så jag svarade tillbaka varför är det så för jag begriper mig verkligen inte på det.

Finns hur många tjänster som helst där du ska ha annan huvudsaklig sysselsättning, helst annat arbete eller studera. Vadå är det nått fel på min huvudsakliga sysselsättning med att va arbetslös och vilja ha lite pengar igen? Det känns precis som om jag inte duger för att jag sa att jag var arbetslös, suck.
Arbetsmarknaden suger verkligen just nu..

Nå väl, orka tjafsa, är inte på topp humör direkt.. Jag har inte riktigt varit mig själv den senaste tiden och jag misstänker att det är arbetslösheten som sätter sina spår och min ovilja att ta tag i saker.
För att nämna något helt annat och typiskt, jag har fixat praktikplats som bekant. Då ringer arbetsförmedlingen att det finns nått företag i Gnosjö som behöver en chaufför som har körkort och kan köra budbil. Så hon skulle lämna mina uppgifter till den här arbetsgivaren, än har jag inte hört nått.

Jag misstänker att det rör sig om en vanlig bil som ska köra bud, men det var som Dennis sa att det är ett jobb och du får mer pengar än att praktisera. Vilket jag håller med om, plus att jag i så fall kommer få erfarenhet, men vi får väl se vart det landar.

*over and out*

Praktik..? +bildbomb

Idag har jag vart i Smålandsstenar närmare bestämt på Västbo Transport och pratat med Ulrika om praktik. Imorgon får jag besked om vilka veckor jag kan praktisera då de har gymnasielever som praktiserar där också. Så imorrn får jag veta helt enkelt.
Ska bli kul att få komma ut och göra saker igen och på det första åkeriet jag praktiserade på dessutom.

Här är en bild från första gången jag backade emot en brygga med släp, (ja, det är jag på bilden framför lastbilen) . Var även första gången jag provade att köra med släp, under god uppsikt av Ronny som var min handledare, en suverän sådan.

Jag minns att jag var glad att jag fått möjligheten att praktisera på ett åkeri med bra stämning och alla var trevliga (åtminstone de jag träffade, kan inte uttala mig om de jag inte träffade). Detta trots att det är ett större privatägda åkeri som kör åt Schenker.

Det blir knappast sämre av att deras lastbilar mestadels är Scania, som jag fått tyckte för. I skolan hade vi lite äldre Volvo och jag vet när jag provade att köra den Scanian (bilden överst i det här inlägget) hos VTAB så var det en helt annan känsla än skolans lastbilar.

Kanske berodde det på att det är skillnad på skola och åkeri lastbilar vad vet jag, I liked it and that's that.
Nu hoppas jag att jag hinner få praktisera lite hos dem och köra lite igen, körde som sagt lastbil senast den 12/12/11, så jag är nog ringrostig. Vore lite typiskt att bara för att jag fixat praktik så får jag ett jobb, men å andra sidan så är det ju bara bra förvisso, men det vore allt lite typiskt.

Nå väl, det blir vad det blir och det kommer bli bra med det också. Det drar ihop sig för Fjällen snart också, mycket som är på gång nu - spännande.

*over and out*