Sista ridpasset

Ja, då var sista ridpasset avklarat och det känns i kroppen vill jag lova. Nu blir det inget ridet förrän på måndag då jag är tillbaka i Sverige och ska på ridlektion. Idag har jag fått rida Greg och Charlie Grey, två av mina favoriter. Greg var lite seg, men då fick jag Oliver's 2€ spö (en trädgren, som Oliver skojjar att det är antingen en 1€ eller 2€ spö beroende på tjockleken på pinnen han fått tag i,) och då vaknade han till liv. Greg hade minsann ingen dålig dag idag inte.

Det var rätt skönt att det var sista dagen idag för ridning i alla fall för jag är rätt trött. Tror min kropp känner av att snart så bär det av hemmåt igen för jag har lite svårt att somna och vaknar tidigt, men snart är jag hemma igen och på tisdag väntar första praktiken igen, hehe. Det är pang på pannkakan.
Som tur är har jag "ledigt" på måndagen och då kan jag i lugn och ro packa upp och gå och uträtta de ärenden som jag måste för att kunna ta mig till skolan osv.

Ska dessutom bli kul att få komma tillbaka och börja köra lastbilen igen, har faktiskt åkt lastbil här på Irland så jag kunde inte hålla mig helt borta, även om det bara var en lastbil för att lasta 4 hästar i.
Förhoppningsvis kommer körningen gå bättre och bättre då det drar ihop sig för uppkörning till C-kortet. Jag hoppas jag kommer få möjlighet att köra upp snarast möjligt. Vore skönt så jag kan komma igång med släpet.

Nu ska jag inte tänka mer på det, vet inte alls vad som kommer hända här ikväll kanske drar vi en runda till puben för att säga farväl, vi får se. Hur som helst har det varit en super kul vecka som jag verkligen kommer att minnas. Som jag sagt tidigare, jag kommer definitivt att återvända igen när jag har råd och tid.

Imorrn väntar första etappen av hemresan - att ta sig till Dublin.

En dag kvar..

Ja, nu är det bara en dag kvar av själva ridningen, men det är hela tre dagar innan jag återvänder till Sverige. Känns lite konstigt att tiden bara springer iväg sådär, men det kanske har att göra att vi har så roligt.
Idag har jag fått uppleva lite blandat, förmiddags passet var underbart och Rayboy, som jag red då var helt okej förutom att han hade en ganska stötig trav och galopp. På eftermiddags passet fick jag först en häst som hette Joey, men han var knepig. Han ville bara hålla på med sitt huvud upp och ner, det var jättejobbigt och sen när vi red en slinga vi brukar rida. Så hoppade vi första hindret, och jag tog tillbaka honom till en samlad galopp, men jag misstänker att han tjuv-ökade innan nästa hinder. Då Oliver sa något om "slow down". Så han vägrade och smet ut på högersidan av hindren.

Jag kom ur balans då jag var på väg framåt när hästen plötsligt tvärnitar och viker undan, tappade även höger stigbygel. Tack och lov ramlade jag inte av, men jag blev lite skärrad för jag kände hur tårarna trängde sig fram och jag kände mig så arg på mig själv. Jag fick hoppa ett annat hinder med samma häst, sen fick jag rida tillbaka till stallet och byta. Egentligen hade jag väl kunnat fortsätta på samma häst, men säger Oliver att jag ska byta så ska jag det. Så jag fick underbara Charlie Grey istället.

Jag hoppas verkligen jag får tillfälle att få honom på något av passen imorgon, det vore underbart. Det är ju trots allt min sista dag också. Idag har vi även hoppat ett lite större hinder, det var jättekul. Känns som om man flyger över, särskilt när man rider på rätt häst.

Kommer verkligen att sakna hästarna och människorna här, de är helt underbara. De är så olika från vad jag är van vid på ett positivt sätt.
Visst så saknar jag de där hemma också, men jag har inte riktigt haft tid att tänka efter. Min plan för lördagen är att checka in på vandrarhemmet när jag kommer till Dublin och sen kanske gå lite på stan och köpa mig något. Jag känner att jag är värd det efter den här resan. Sen på söndagen får jag se vad jag hittar på, planet lyfter inte förrän vid 18:50 och så bör jag vara på flygplatsen två timmar innan.
Så jag har tills 16:00 på mig att gå runt på stan om jag känner för det. Det återstår att se. Ser dock inte framemot flygningen hem, men det kommer säkert gå bra. Vi kommer landa 22:00 i Köpenhamn, sen har jag 45 minuter på mig att byta plan och när jag väl lyckats med det så är jag i Sverige vid 23:30 om allt går som det ska, och det hoppas jag verkligen att det gör.

Mitt i Veckan

Då var det onsdag och bara två rid dagar kvar, kan knappt fatta vart tiden har tagit vägen. Det har gått så fort, helt otroligt. Det är lite synd att det varit en så blöt sommar. Tydligen brukar de inte stänga av de stora gröna fälten annars och hästarna får gå ut efter ridpassen, men nu kan de inte det för markerna blir söndertrampade direkt på grund av att det är så blött. Lite synd, men vad kan man göra?
Vi gör helt enkelt det bästa av situationen.

Idag fick jag rida Greg igen och han hade troligen en dålig dag då han knappt ville gå framåt och travade hellre mot hindren. Sen mot slutet av passet blev han rädd för något och ville skena tillbaka till stallet, han hade verkligen ingen bra dag.
Tack och lov fick jag rida Charlie Grey på eftermiddagen och han var mer på bettet, vilket var skönt. Han är härlig att hoppa också, samt ta tillbaka efter hindren. Tyvärr känns det dock som vi gör samma sak hela tiden, men det måste vara för att det är så blött i markerna.

Mellan ridpassen red vi ut på uteritt och jag red Moyroe, hundarna fick följa med, den här gången hanarna så det var några fler. Moyroe var lite väl pigg att hoppa. Gillade inte honom alls, hade nästan lyckats få stopp på honom efter ett hinder, men då dundrar en annan häst förbi och självklart så hänger han på. Snacka om att det nästan va sken ett tag, men jag lyckades få stopp till slut.

Det har varit en händelserik dag idag. Vi har hoppat, vädret har varit väldigt växlande, ena stunden strålande solsken och i andra ösregn för att sedan växla tillbaka. De säger att du kan se alla sorters väder på en och samma dag och det är minsann sant det, för nu skiner solen igen.
Dock brukar de inte få så mycket snö på vintern och de har inga orkaner. Regnet är visst tillför att hålla gräset grönt så det blir den gröna ön, haha.

Jag kommer definitivt sakna stället och det var verkligen värt pengarna att åka hit. Jag har träffat så många nya människor och de är alla trevliga och vänliga. Jag gillar verkligen det här.