Egen bil?

Vågar man hoppas?
Nu har jag fått köra samma bil i över en vecka på jobbet och jag vet att jag frågat vid två tillfällen på att om ingen annan är intresserad av att köra bilen fast så kunde jag tänka mig att göra det. Har inte hört något officiellt, men jag har hamnat i bilen ändå och hört lite olika kommentarer, allt från att jag vill köra egen bil till att det är jag som sitter i bilen.

Så här ser den ut i stora drag, så om ni möter den ute på vägarna finns det stor risk att det är jag, speciellt om min röd/vita namnskylt med texten "Marika" står i rutan.
För mig duger den här bilen bra som en första bil, trots att den börjar bli lite till åren och har gått ca 70 000 mil, men jag ville heller inte ha värsta nya bilen som första bil heller. Det är bättre att börja med något som kan lära en hur man gör osv.

Så nu återstår det att se vilka äventyr jag får vara med om, vi har redan börjat se oss om här hemma och varit iväg lite längre än vanligt, så som Borås, Nässjö, Vedum, Ulricehamn och Jönköping. På måndag ska vi iväg till Alingsås och samtidigt som det ska bli kul, då jag inte varit i "potatisstan" sen jag tog studenten (om jag inte minns fel), så känns det lite nervöst också.

Jag ska vara loss innan 9 helst med bägge lossningarna, så risken är stor att jag kanske får åka ner till Göteborg och hjälpa till med något då Alingsås inte ligger så långt från Göteborg. Om det skulle ske så är jag inte sådär jättepeppad på att dra ner till storstan, då jag har släpet med, trots att jag bara har 13 kollin, men som tar 14ppl respektive 7ppl, en normal lastbil rymmer endast 18 ppl och ppl är en förkortning för pallplatser (en pall är 80cmx120cm). Jag bör bara ha 17 ppl på min om jag vill ha med mig pallkärran.

Men vi får se vad som händer, kanske slipper jag vara nervös och orolig. Det blir nog bra hur det än blir, huvudsaken är att jag kommer hem i tid till ridningen, för den vill jag inte missa.

*over and out*

Jag gillar mitt jobb!

Ja, jag gillar verkligen mitt jobb, trivs som fisken i vattnet. Har goa kollegor och varje dag är minst lika rolig som dagen innan om inte ibland roligare. Det jag gillar är att det är så varierande, trots att man kan köra samma bil och samma runda. Det blir aldrig långtråkigt.

Vissa dagar kan man skratta så man kiknar och vissa kunder får en alltid att le eller till och med pigga upp om det varit en dag när det mesta känns som om allt jävlas.
Jag gillar att det är ett väldigt socialt jobb då det är väldigt mycket kundkontakter och det lönar sig att vara trevlig mot kunderna, ibland får man något tillbaka. Det är mycket ge och ta, vilket är kul när man får tillbaka för något man har gjort eller ställt upp med osv.

Jag kommer nog inte byta jobb på länge, såvida inte min kropp säger nej förstås, men det hoppas jag att den inte gör. För jag har äntligen hittat ett jobb som passar mig och jag ångrar inte en dag att jag valde detta yrket, eller jo det enda jag ångrar är att jag inte hittade till branschen tidigare.
Fast å andra sidan, då kanske jag inte hade hamnat där jag är idag och kanske inte alls hade trivts lika bra som jag gör nu, vem vet. Så nä jag tror inte jag ångrar något faktiskt, är väldigt nöjd.

Det är en härlig känsla att gå och lägga sig och nästan längta tills jag får jobba igen. Det är då jag vet att jag har ett bra jobb och jag ska vara tacksam över det, vilket jag såklart är. Nu är jag ledig imorgon, så då blir det till att ladda om batterierna inför fredagen. Får vi se vad som händer då, blir säkert en bra dag ändå.

För som en kund sa när jag sa att jag gärna hade sluppit isen och snön på vägen: "jamen det är ju bra, för då har du ju glatt på jobbet."

*over and out*

Lätta problem

Imorse ställde jag mig på vågen mest för att kolla vad jag vägde, då jag märkt av att jag tappat lite i vikt och siffrorna som tittade tillbaka på mig kändes väl inte sådär jätteroliga - 60,8 kg. Jag har i snitt legat på runt 65 kg innan så vet inte riktigt vad som hänt då jag äter precis likadant som innan.

Kanske är det något som påverkar hur kroppen tar upp det jag stoppar i mig, men frågan är vad?

*over and out*