I mitt huvud - Del 4

Jag är klumpig när det gäller den sociala biten. Ofta vet jag inte vad jag ska säga och när jag ska säga något så snubblar jag på orden. Vet inte om det kan ha något att göra med att jag inte hade så många vänner under min uppväxt och inte riktigt vet hur och vad man ska säga till andra?

Ofta säger jag saker först och tänker sedan, vilket inte alltid resulterar i ett genomtänkt svar och ofta resulterar i "grodor" och pinsamheter när jag ska försöka förklara vad jag egentligen menade. Tror jag tänker samtidigt som jag pratar, kanske har det något att göra med att jag ofta har pratat med mig själv (och gör fortfarande) när jag inte hade någon att prata med?

I och sig kan omgivningen få sig några skratt av mina "grodor" och jag försöker bjuda på dom eftersom det ändå inte går att göra något du sagt osagt.

Har även upptäckt att jag har jättesvårt att tolka skriven text på rätt sätt, ofta känns den som det är negativa toner. Lade extra märkte till det efter att jag fått meddelanden med samma text som personen i fråga brukar säga, och ändå när det sägs så vet jag att det är skämt, men så fort jag läser det i text så tolkar jag det som något negativt och blir osäker på om det verkligen är menat som ett skämt.

Försöker reda ut mina personliga problem, men det är lättare sagt än gjort.

*over and out*

I mitt huvud - Del 3

Avundsjuka är något som snurrat innanför skallbenet de senaste dagarna. Jag försöker intala mig själv att inte vara avundsjuk, men det är svårt att låta bli.

Det hela började när jag fick reda på att en som börjat på åkeriet långt senare än mig, fick köra med släp. Jag har bara hämtat/lämnat tre släp på verkstad än så länge (ett fick jag hämta och de andra två var redan ihopkopplade med lastbil och jag hämtade hela ekipaget) och skulle tycka det vore en rolig utmaning att få testa det på riktigt och se om jag reder ut det eller om jag ska hålla mig till bara lastbil?.

Jag har jobbat där sen juli ifjol och den som började efter mig som fick köra med släp, började för nån månad/veckor sedan. Jag inbillade mig att jag endast fick köra bil för att lära mig hitta till ställen, samt lära mig köra bilen osv.

I och för sig när jag pratat med de lite äldre kollegorna så tycker de inte att köra med släp är något att sträva efter, då man får mer pallplatser, (det är 18 pallplatser på bilen och 30 på släpet).

För mig handlar det mer om att upprätthålla mina kunskaper. Den dagen jag ska börja köra med släp, så vill inte jag vara tillbaka på ruta ett och få börja om från början. Har pratat lite med en inne på "trafiken" om släpkörningar och om det finns någon som är lite lättare att börja med så man lär sig utan att känna en massa press. Det finns en sådan körning och då är det tre stopp, i och för sig med fullt bil och släp och en tid att passa, men ändå. Känns bättre med en sådan körning än en där du inte riktigt vet vart du hamnar typ.

Vidare diskuterade vi även hur man kan öva att backa med släp efter arbetstid, så jag ändå får ihop min vila. Alternativen som finns är att köra en bil med analog skrivare eller passa på kvällen innan min lediga dag eller eventuellt en kollega som kan ställa upp och hjälpa till.

Det är backningen som är det svåra och kollegan som erbjöd sig sa att i så fall kan vi åka upp till WFI och öva backning där. Deras brygga ska visst vara lite klurig att backa ner i med släp vad jag har hört. Har inte haft några problem när jag varit där med bara lastbil, men å andra sidan så är det lätt att backa ner i gropen på jobbet med bara bilen.

Var lite klurigare med ett släp på efter (då jag knappt såg vart jag hade bakänden i spegeln, men det är övning) men det löste sig, men jag var nära på att ge upp. Måste sluta ha "perfekta" krav på mig själv.
Även om det är bra att ha dom kraven ibland, för jag ger mig inte innan jag uppnått det, men det kan krävas lite (ibland mycket) frustration innan målet är nått. De som gick med mig i skolan när vi skulle lära oss backa med släp vet vad jag pratar om.

Nåväl man ska inte stressa, det är bättre att skynda långsamt. Ska nog börja med att öva först och sedan börja bearbeta "trafiken" lite att jag vill och är tillgänglig. Känns lite skumt att ha släpkort om jag aldrig använder det.

*over and out*

Fredagsmys

Fredag igen, dagen då man förbereder sig inför helgens bravader.
Körde Unnaryds-rundan och det flöt på riktigt bra, var dock inte lönt att åka ända ner till Södra Unnaryd, för 3 kartonger (på 1kg vardera), när dessutom företagen stängde vid 13.

Så det blev till att vänta lite i Bredaryd på att få något att göra när allt som kunde hämtas och lämnas var kört. Väntade i ca 20 min och ringde till dom igen och fråga hur det gick, då fick jag besked att jag skulle bege mig mot Gnosjö.

Det blåste lite idag, men kom man i lä var det riktigt skönt ute, solen sken, klarblå himmel. Det märks att det börjar gå mot vår och sommar, vilket känns skönt. Vill skippa halsduk å vinterjackan snart.

Någon hade roat sig på jobbet att sätta upp en vante på en snöpinne, som markerar kanten till gropen. Kanske är det menat att "fuck you, om du kör på kanten"? Vad vet jag, jag tyckte den var lite kul.

Väl tillbaka på åkeriet fick jag besked att det inte fanns något att göra, så jag skulle åka in i tvätthallen och tvätta bilen, var bara det att jag tvättade den igår.
Men det finns andra bilar som mår bra av lite tvätt, så istället fick en av budbilarna en väl behövd tvätt istället.

Sedan kom två kollegor och skulle tvätta sina lastbilar och jag hjälpte till med avfettningen så det går lite snabbare, så fler hinner tvätta. Var riktigt kul, fick även bra tips på hur man kan tvätta/städa hytten, så "fossingen" (den lastbilen jag brukar köra heter FOT i regnumret för er som missat det) fick sig en "makeover". Va fräscht och rent det blev efteråt, inte helt hundra bra men helt klart godkänt.

När själva arbetsdagen var över och jag hjälpt kollegorna med lite diverse, hjälp vid tvätt, påfyllning av spolarvätska. Lika bra att göra småsaker när man ändå har arbetstid kvar.
Sen stod vi å tjöta lite på gården, och gubbarna roade sig med att skämta om att Scania sängar är extra breda och sköna, när jag undrade hur en doftgran som hängde i en av bilarna luktade och en tyckte jag kunde klättra upp å lukta. Jag skojade och sa att han som satt kvar i hytten säkert skulle gilla det, så nej tack. Då kom skämtet om sängen.

Sen följde jag med in i fikarummet och satt med och var social när fredagsgruppen hade sitt fredagsfika. De tyckte jag skulle "gå med" och inträdet skulle i så fall vara en tårta, och sen får man bjuda på fika någon fredag när det är ens tur å så turas det om.

Är lite intresserad av det, då det är goa gubbar och grabbar i det gänget, samt en väg in att lära känna några fler lite bättre, samt få det där sociala umgänget också.
Det tål att tänkas på.

*over and out*