Förberedd?

Är jag mentalt eller fysiskt förberedd på det här med att ha egen häst?

Äntligen kommer jag få användning för alla saker jag köpt under åren som jag väntat. Förstod aldrig då varför jag egentligen köpte sakerna, då jag inte hade någon egen häst att använda dom på, men idag är jag tacksam för det. Sparar lite pengar på så vis.

Jag kommer nog klara det mest grundläggande tills jag fått ordning på min ekonomi igen, den kommer bli rubbad precis när inköpet har skett, men det kommer troligen bara ta en månad innan jag är ifatt igen. Kommer inte saknas så mycket, men det kommer märkas att man har mindre pengar att röra sig på.
T ex inte köpa så mycket godis, bara för att det är gott.

Även införskaffat två böcker som jag tyckte verkade intressanta och jag hoppas de ska hjälpa mig med målet att bli en bättre ryttare.

För övrigt idag har jag varit i det stallet där jag troligen kommer stalla in min häst, sen när hon väl kommer till Sverige. Har hjälpt till att bygga till en extra sadelkammare, fodrat hästar och tagit en mysig uteritt. Jag fick äran att rida "all-out" western på en busig fjording, som ena stunden va seg för att sedan bralla loss i nästa och tjohej vad det gick. Man kan inte annat än att gilla dom med deras personligheter.

Jag tror det här kommer bli kalas bra. Åh, vad jag längtar, ge mig december nu!

*over and out*

Mycket på G

Det är mycket på gång just nu, kul att det äntligen händer lite och samtidigt är det spännande också. Förutom att jag håller på och pysslar med allt som krävs för att kunna ha egen häst, så finns det några andra saker också.
En av dom är - en bil.

Japp, jag har hittat en bil, som jag ska åka och titta på, troligen nästa helg då det inte finns tid varken i veckan eller till helgen som kommer nu. Det är också ett spännande projekt att ha en egen bil, fast jag vet att jag behöver en då vi kommer behöva minst två bilar när vi vill åka på varsitt håll.

För övrigt rullar jobbet på som vanligt. Fast idag har varit en sån där dag när man inte vill existera - allt som kan strula göra det, punkt.

Sen ringde chefen och berätta att jag ska börja lite tidigare imorgon. Tydligen skulle en inne på trafikledningen ha meddelat mig om detta i förra veckan och så får jag veta det dagen innan - schysst framförhållning.
Måste erkänna att jag inte känner mig sådär jättetaggad, då jag är dötrött nu och då har jag ändå kört dagen, imorrn blir det morgonpass och kommer troligen va en död zombie när jag är på hemväg sen.
Så frågan blir, hur trött kommer jag va på fredag när jag ska jobba natten?

Hoppas bara inte jag vinglar av vägen. Det är nog det jag fruktar mest när jag kör natt.
Å andra sidan, så vet jag att så fort jag kommer hem är det helg, samt imorrn slutar jag vid lunchtid och är ledig på torsdag.

Vi får helt enkelt se vad som händer, den som lever får se som ett ordspråk lyder.

*over and out*

Friskt vågat hälften vunnet

Ja, nu har jag lite bättre koll på läget. Det enda som är kvar nu är försäkringen och det sista pappersarbeten såklart.Det är ca 4 veckor kvar, innan jag vet mer exakt när hon kommer till Sverige osv.
Jag funderar mycket på vart jag ska stalla upp henne och vad jag vill ha ut av det, samt vad som kommer krävas av mig själv osv. Målet i slutänden är att ha ett eget stall på hemmaplan, men vilket århundrade det blir vet jag inte.

För övrigt idag har jag hjälpt Annie lasta Tiamo, när vi skulle iväg på tömkörningskurs. Riktigt lärorikt att vara med och hjälpa till med en unghäst, speciellt när dom är så coola som Tiamo. Är riktigt roligt att ha å göra med en lugn häst som inte stirrar upp sig för minsta lilla. Speciellt vid urlastningen - han väntar snällt tills du säger till honom att nu får han gå ut. Bra med en häst som inte har bråttom ut.

Jag gillar hästar med stabilt psyke, de är så lätta att ha å göra med. Därför jag har valt att köpa en Irländsk häst med super coolt psyke. Jag kan nog inte säga tillräckligt många gånger hur mycket jag faktiskt längtar tills hon kommer till Sverige. Det ska bli så spännande och kul.

Ni kommer nog få läsa många gånger om hur jag längtar, så bara till att vänja sig, hehe.

*over and out*