Lugnet före stormen?

Det har varit väldigt lugnt ett tag nu och det verkar som om det kanske nalkas en storm, figurativt talat. Det kommer troligen hända en hel del nu under en period och som det ser ut för tillfället är det positiva saker i görningen. Vilket känns bra.

Har anmält mig till en steg-tävling på jobbet där man "tävlar" om vem som går mest. Ska endast vara med för skojs skull och se hur mycket jag egentligen rör på mig, och det kan nog va en bra motivator att röra mer på sig också. Vilket jag inte direkt mår dåligt av.

Nu har vintern och kylan satt sitt järngrepp om vädret och jag söker lösningar för att slippa frysa, speciellt vid ridningen. Håller på och testar mig fram och sparar lite pengar så jag kan köpa ett par bättre vantar och kanske ett par rejäla vinterfodrade skor, så fossingarna slipper frysa också?

Längtar allt till våren och sommaren, även om värmen inte är någon höjdare, men det är lättare att svalka av sig än att värma sig, knepigt nog.

*over and out*

Att vara ful

Jag har aldrig orkat bry mig om hur jag ser ut och speciellt på vintern så träder det fula fram tydligare. Då finns det ingen sol som hjälper till att hålla dom i schack - dom fula finnarna.

Dom är över allt, ansiktet, öronen, håret, halsen, ryggen och ibland på andra ställen. Ofta är det den snälla typen, som bara blir gul och inte gör ont, men sen får jag dom som gör ont också. Stora röda fula saker, oftast på ryggen men de dyker upp då och då i ansiktet.
Det som gör ont med dom brukar försvinna om man lyckas klämma ut allt var från dom, men det är oftast lättare sagt än gjort.

På sommarhalvåret kan jag hålla dom i bukt, men under vintern lever jag i ett dilemma. Försöker jag få bot med dom, torkar min hud och blir fnasig och gör ont för det istället. Smörjer jag då in mig så får finnarna nytt liv tycks det.

Jag har levt länge med att vara ful och försökt intala mig själv att det inte är utsidan som räknas, men ibland när en spegelbild visas är det svårt att låta bli att glömma bort hur utsidan faktiskt ser ut.
Det är också svårt att låta bli att jämföra sig med dom som ser bättre ut och bli lite avundsjuk, men å andra sidan kan man inte rå för hur ens kropp är skapt med dess defekter och skönhetsfel.

Man ska va glad över den man är, för det är just det som gör den till den man är och ingen annan.

*over and out*

2014

Ett nytt år är här med nya möjligheter.
Jag funderar mycket på vad som är bäst och vad jag själv vill med detta året. Några små mål jag har för tillfället är att komma i bättre form, flytta, köpa bil, eventuellt skaffa häst.

Det sistnämnda är det som får mig mest att vela och fundera på hur jag ska göra. Det som kändes så solklart har blivit mörkt och jag letar andra alternativ för att hålla ljuset uppe.
Jag frågar mig själv om det kanske inte är dags att ge upp drömmen och vara lite mer realistisk, då det existerar några frågetecken kring drömmen.

Jag har fortfarande tid att fundera och avvakta för att se. Det är bättre att vänta så jag kanske får en fastanställning och då en säkrare ekonomisk framtid, för om man inte har några pengar. Hur ska man då kunna försörja en häst också?

Har mycket att fundera över och något riktigt bra svar kommer jag nog inte att ha förrän sent till våren, troligen.
Det återstår att se.

*over and out*