Vilken HELG!!

Tänk att det fortfarande kan vara så kul att åka på ridläger. Har varit helt galet, tror bilden nedan beskriver känslan rätt bra.

Älg tanten och jag har haft en riktigt utmaning, att ta oss igenom ett hopp- och två dressyrpass. Jag börjar hitta lite knappar och det känns bra att vara på rätt spår igen, även om vi har en lång bit kvar innan vi är där jag vill att vi ska komma, men det kommer med tiden. För tid kommer jag låta det ta, för det ska vara roligt också.

Vi har bland annat mycket dressyrarbete framför oss och när vi löst kommunikationen där så kommer många av dom problemen vi har i hoppningen att lösa sig också. Dressyren är ändå grunden till allt.

Det vi behöver öva på i hoppningen är att jag ska lita mer på henne för när jag tvekar så stannar hon. Hon verkar vara väldigt okomplicerad och hoppar allt jag styr på om jag själv bara vågar släppa "fegisknappen".
Jag tror förstås att ju mer jag kommer hoppa henne och lita på henne så kommer vi snart flyga fram över hindren.

För hoppa det kan hon, stora fina språng och taggar järnet när vi styr upp mot ett hinder. Jisses va hon tycker det är roligt, öronen spetsade och vi flyger fram, i något skräckblandad förtjusning för tillfället. Är ändå grymt nöjd över vår insats och det har varit ett lärorikt läger med mycket skratt och roliga minnen.

Nu taggar vi inför framtiden vad den kommer ha med sig.

*over and out*

Taggad och Ödmjuk

Nu är det bara en dag kvar att jobba denna vecka, sen är det helg med massor av äventyr, skratt och gemenskap. Längtar och taggar som tusan. Det blir min belöning och starten på mitt nya liv.
Äntligen kan jag dra en suck av lättnad, den ekonomiska biten har löst sig eller tja den kommer göra det när lönen kommer in på kontot. Imorrn ska alla räkningar betalas och den som kommer bli över kommer gå rätt in på buffertkontot. Försöker bygga upp min buffert igen.

På sistone har jag även blivit mer och mer medveten om att jag faktiskt är ödmjuk. Ett tydlig exempel är när ena kollegan tycker att jag som har minst erfarenhet (eller nästan om vi bortser från dom som precis kom från skolbänken då), men i alla fall som jag ser det finns det ett gäng andra som har mer erfarenhet än mig och som är skötsamma.

Fast egentligen borde jag inte tänka så varje tillfälle är guld värt, men vill inte framstå som bättre än någon annan för det är jag inte å andra sidan är det kul att göra kollegorna glada. Sist jag fick ha hans bil, som för övrigt är en utav åkeriets nyare bilar så det känns som det är extra mycket ansvar att köra den (kanske därför jag är så ödmjuk?), så fick jag tid över och smet in i tvätthallen och gav den en omgång, det var tydligen väldigt uppskattat. Då han har försökt sen i maj att hinna med att tvätta, jag ser det som en självklarhet att har jag tid över och bilen är smutsig och det är ledigt i tvätthallen, samt att du inte har något mer att göra för dagen, ja då tar man och tvättar av bilen, förutsatt att det inte är typ snöstorm eller massa minusgrader.

Sak samma om det är fredag och jag kunde få slutat tidigare mot att bli av med någon komptid, jag har ändå arbetstid till ett visst klockslag och har ingen där hemma som väntar på mig, mer än hästen. Så varför inte passa på och utnyttja tillfället? Resultatet blev som sagt väldigt uppskattat och det gör mig glad för att han blev glad. Det är alltid roligare att göra något som gör att andra blir glada. Ett leende är tusen gånger bättre än sura miner.

*over and out*

Snart börjar mitt nya liv

Ja snart börjar mitt nya liv, ska bara ta mig igenom den ekonomiska biten först, sen löser sig resten på något sätt. Hade inne bilen på verkstad för service och byte av bromsskivor, blev dyrare än räknat då ena bromsoket var dåligt också.. men nu är bilen fixad och går som en klocka igen.

Hörde även från mina blivande grannar att jag kommer kunna få nyckeln till huset när som helst, det var bara några småsaker hyresvärden ville fixa, men att jag kunde få nyckeln och börja ställa in småsaker och plocka i lådor osv. Kommer bli bra detta när jag kommer slippa en resa.

Som det är nu åker jag hemifrån till jobbet, sen från jobbet till stallet och sen hem. När jag flyttat kommer jag slippa resan till stallet för den kommer ju vara inräknad i när jag åker hem. Ska bli skönt att äntligen kunna få packa upp flyttlådorna och göra sig hemmastadd igen, känns även lite pirrigt också.

*over and out*