Men åh..

Jag vill bara skrika rätt ut, frustrationen är hög. Varför händer det mig på så kort tid? Är det för att jag sommarjobbar eller har jag bara otur?
I och för sig om man tänker på att det bara har hänt två större saker under nästan 5 veckor så är det bra att det inte varit varje natt, men det är ändå mycket med tanke på att jag varit olycksfri i månader/år.

Tur jag har bra kollegor som stöttar mig och talar om vad andra gjort som är värre, när jag gräver ner mig och tror att världen kommer gå under och jag blir av med jobbet. Det kändes värre den dagen det hände än dagen efteråt när jag insåg att det inte var så allvarligt som jag hade inbillat mig. Jag verkar anta det värsta och hoppas på det bästa även om jag är sjukt nojjig.

Nu blir det dock nya tag även om 12:an var tillbaka igår så blev det inte långvarigt. Mot slutet av turen så tände sig motorfelslampan igen, så typiskt.

Så nu blir det väl säkert annan bil ikväll om den inte är fixad, men det är inte kul att åka i en bil när man inte vet när lampan ska tändas eller inte. Jag tar hellre det säkra före det osäkra och tar en annan bil, kanske var 2:ans sätt att tala om att den vill att jag ska köra den även om den har lite skavanker (inget lyser på flaket).

Det är grymt stor skillnad på bilarna dock, 2:an är mycket större och maffigare än 12:an. Fördelarna med 2:an är boggin (även om den är trögare att svänga så kom den runt lättare än 12:an!), luckan till flaket, växellådan, hytten och fördelarna med 12:an är arbetsbelysning, lyset på flaket och när man öppnar dörren till hytten.
Så ja i stort sett har 2:an mer fördelar och än så länge är det min favoritbil att köra, men det hinner väl ändras.

Nu blir det snart en ny natt och förhoppningsvis kommer det gå bra i natt, det är mitt i veckan så bara halva kvar innan helgen.

*over and out*

Veckovila

Då var det dags för veckovila igen, innan det är dags för den sista arbetsveckan med nattjobb.
Det blir även till att kolla hur det kommer bli senare om de behöver någon som kan hoppa in, bara jag slipper nattjobb så är jag nöjd.

På bilden ovan syns alla fyra bilarna jag kört hittills av lastbilarna. Endast Scania, både halvautomat ( automat med koppling, 12:an och 26:an), helautomat (39:an( och manuell växlad. Det har varit riktigt kul att få testa på och än så länge gillar jag den manuella bäst (2:an), dock saknar den lyse på flaket och lyse i hytten när du öppnar dörren.
Förvisso har jag hittat sätt att ta mig runt det där med att inte ha lyse på flaket.

Nätterna flyter på riktigt bra och det går riktigt fort, en natt försvinner på nolltid och hinner knappt hem och sova förrän det är dags igen. Det är kul att känna att jag tycker det är roligt att gå till jobbet, det är aldrig tråkigt. Vi har riktigt roligt när vi lossar bilen från Göteborg och även sen när vi sorterar.

Jag trivs helt enkelt, fast helst vill jag jobba dag då mitt sociala liv blir lidande av nattjobb. Vi får se vad som händer sedan. Det återstår att se.

*over and out*

Fullt ös medvetslös

Det blev ingen 28:a igår, den bilen verkade inte ha temperaturlarm och då vågade jag inte köra den, så det fick bli 2:an igen och inatt också.

Nu har jag börjat komma in i växlingen igen och det går smidigare och smidigare, tänker knappt längre vilken växel det är jag lägger i, man bara gör. Skönt, fast jag glömmer ibland att slå om från högväxlarna till lågväxlarna när jag ska backa, men det är bara till att inte ge någon gas så blir det alldeles lagom.

Sebastian hade med sig mycket gods igår, så mycket att de ringt in extra personal som skulle hjälpa oss att sortera. Gick rätt smidigt och allt det viktiga kom med. Jag fick även se världens coolaste skådespel av Tor. Det blixtrade på bra och när det är mörkt.
Det var riktigt fascinerande att se hur det blinkade, jag hade tur som slapp regnet och mullret, samt endast såg blixtarna på håll.

Hade visst vart ett rejält åskväder och jag förstod smhi rätt:

Verkade hålla på länge också och stod i princip stilla då jag försökte klura ut åt vilket håll det rörde sig åt. Nåväl, trots åska och mycket gods så kom jag hem i tid. Fick i och för sig vända på ett ställe när jag hittade en back som skulle av på stället jag precis hade varit på. Surt, men inte lätt att se i mörkret på flaket och det var innan jag hade hittat ficklampan.
Tur i oturen att det inte var långt emellan stoppen där i alla fall.

Vi får se hur det blir inatt, tror inte det blir så farligt för min del. Nog lite värre med returerna för den andra bilen som också går på natten. Han kunde inte ta några returer i början av sin runda för att bilen var så full redan. Men det löser sig på något sätt förr eller senare.
Nu samlar vi krafter för nattens pass.

*over and out*