Clear Round

Idag har det varit Clear Round på ridskolan och jag red Gracja på 70cm. Det gick sådär, hade inte hoppat henne på ett tag så jag är ändå väldigt nöjd med att jag tog mig runt. Nästa gång satsar jag på en felfri runda med rätt galopp i böjarna. Vilket förvisso alltid är mitt ursprungsmål, men när inte det kan uppfyllas tar vi mål nummer två - att ta sig runt.

Dennis filmade med videokamera och jag med vår hjälmkamera, så fångade två perspektiv av ritten vilket visade sig bli rätt intressant, då jag nästan åkte av.

Snart är det sommar och då blir det fler tillfällen till hopptävling med Pay & Jump på ridskolan. Får bara hoppas det finns hästar tillgängliga så de inte åkt på bete. Det återstår att se.
Det kommer i alla fall bli mycket hoppning nu, idag var det hopptävling, imorrn hoppning på lektionen och på torsdag är det hopplektion. Kanske kommer det lossna något så jag lär mig ännu mer?

Jag hoppas det, då det är hoppning jag tycker om. Har funderat mycket på vad jag vill göra och just nu lutar det åt fälttävlan/hoppning. Valet kommer när jag har lyckats skrapa ihop pengar till en häst och har ett fast jobb.

Nu blir det strax sängen, har bowlat och dansat framför TVn tidigare ikväll - riktigt kul och jobbigt på samma gång.

*over and out*

Lite allt möjligt..

Då kommer en liten uppdatering. Händer en hel del i mitt liv just nu och helgen kommer bjuda på massa kul. Den kommer börja med lite shopping, med betoning på lite för att sedan övergå till att börja mors dag med en klubbtävling i hoppning på ridskolan.
Får hoppas det blir åtminstone uppehåll om det inte kan vara fint väder.

Jag är lite förväntansfull för det var ca ett halvår sedan förra tävlingen och även om det inte är "blodigt allvar" så är det ändå en tävling. Min sambo ska filma och jag själv ska filma med hjälp av vår hjälmkamera. Jag har använt hjälmkameran förut, se filmen nedan:

Den här gången blir det på en annan häst och 70cm istället för 80cm, om jag förstått det hela rätt, ska bli spännande att se hur det kommer gå.

I nästa vecka ska jag även gå på ett familjerådgivningsmöte för första gången i mitt liv, ska bli intressant och spännande att se vad det ger. Kanske öppnar det upp nya sätt att se saker och får igång tankeverksamheten?

Vidare ska jag även kolla av läget med Gnosjö Trafik, måste ändå ringa till dem och tala om att jag helst behöver en veckas förvarning då det tar lite tid att fixa med uppsägning och bemanningen m.m. Samt säga adjö till alla underbara arbetskollegor.

Nu ska jag bara njuta av lugnet innan "stormen".

*over and out*

En solig och fin dag..

Som har för mycket gott med sig. Underbart.

Började med att jag jobbade fram till lunchen och sedan åkte hem och lunchade tillsammans med sambon. Efter en trevlig måltid var det dags för en av dagens höjdpunkter, nämligen besöka Gnosjö Trafik.

Det visade sig att de var mycket glada över att se mig och hade väntat på mig, fast jag var där strax efter den ungefärliga tid de sagt till mig. Kändes mycket bra och de undrade om jag kunde tänka mig att köra medicinen och i så fall skulle det bli en liten kurs för att få köra det osv. Jag backar inte på en sån körning, det är en fast rutt och när man lärt sig den så kommer det flyta på.
Om man ska ha en nackdel så är det att det är ett nattjobb, men det blir nog inga bekymmer. Är ju trots allt bara några veckor och det kan man offra sig för.

Skulle dock inte vilja köra så på heltid, men vi får se. Detta skulle i så fall börja runt v.28 och det kunde också bli lediga dagar mitt i veckan då det är lite lugnare på sommaren.
Sen ville de även att jag skulle "köras in" så att säga, för att lära mig mer om deras system osv. Tanken var att jag skulle köra en bil i Gnosjö, fast de skulle återkomma med besked efter att de pratat med trafikledningen. Kan vara väldigt bra om det finns en bil att köra.

Så det kändes väldigt bra att gå därifrån och känna att äntligen är jag på rätt spår. Nu återstår det att se hur länge jag blir kvar på Hillerstorps Trä. Kommer inte säga upp mig förrän jag vet när de vill att jag ska börja så jag kan planera därefter.

För övrigt har dagen bjudit på härligt väder och en rolig hopplektion med ett härligt gäng. Ridlärarna jag rider för på måndagar är där båda två, Rebecca (som jag rider för mest) och Anneli (som jag rider var 4:e gång aka hopplektionerna för). Rebecca är med och rider och det var kul att höra hennes kommentarer när jag berättade att jag hade haft träningsvärk och knappt kunnat gå ordentligt på några dagar (fortfarande lite stel i ljumsken).

Hon hade skrattat lite och sa sedan att det var för att jag faktiskt red och inte åkte med och det gjorde mig väldigt glad, för det är ett bevis att jag är på rätt spår - även om jag har långt kvar.

För övrigt gick lektionen bra och vi avslutade med att hoppa en 85/90 oxer med rak linje efter och sista anridningen, språnget och vägen efter hindret var super och jag blev nästan lite sugen på att ge mig på en 90 bana snart.
Fast jag tror nog att jag ska hålla mig till 80 ett tag till, bäst att inte gå händelserna i förväg.

Är även super nöjd att jag fick runt Platon (som jag red) i galopp i en väldigt tajt och snäv sväng, man skulle hoppa ett hinder och sen var det som en u-sväng till nästa och det blir nästan en liten piruett. Det är de små sakerna som gör det hela.

Nu är det snart helg och vem vet vad som kommer hända då. Det återstår att se.

*over and out*