Varför ska det alltid hända..

Något när det är jag som kör? Jag förstår det inte. Idag råkade vi ut för en intressant situation. Det svänger ut en bil framför lastbilen, fast vi kör på huvudled. Dock om den hade gasar lite mer så hade den med lätthet hunnit för oss. Nu fick jag nita med lastbilen och tack vare att jag sett bilen i tid hann vi få stopp på ekipaget. Jag är fortfarande lite bitter för att jag inte hängde mig på tutan när jag fick chansen. Så typsikt mig.

För övrigt så gick det hyfsat, börjar få bättre förståelse hur lång tid ekipaget tar på sig att komma upp i hastighet och om jag hinner ut före andra trafikanter utan att bli världens bromskloss. Växlingen gick bättre, behöver öva mer på det, men jag är övertygad att det kommer.

Ny uppkörningstid blir tydligen den 11: december. Det vore perfekt om jag klarade det då, eftersom mitt busskort går ut den 13:e december, så jag slipper köpa nytt. Det är inte värt 1300:- för att åka till skolan i en vecka. Vi får se, jag hoppas jag klarar YKB på fredag, oavsett hur det blir så ska jag plugga till säkerhetskontrollen. Vore skönt att klara allt på uppkörningen såklart och det är dagen D och då ska jag vara lugn och fin.

*over and out*

Det drar ihop sig

Ja, det gör det verkligen. Idag konstaterade jag att backningen gick bra ända fram tills jag blev trött och min kropp sa ifrån att den inte orkade. Då blev det pannkaka av alltihopa, men jag kom efter många om och men in mellan konerna, vilket var målet. Sen körde jag inte mer efter det då jag kände mig lite yr och vimmelkantig. Nästa gång får jag se till att ha med mig något mer att äta.

Uppkörningen har blivit framflyttad också, vet inte alls när jag ska köra upp nu. Skulle tydligen bli veckan efter den veckan jag egentligen skulle kört upp. Med andra ord är det mer press att klara det då tiden rinner iväg, men jag har som målsättning att klara det på första försöket.

På fredag blir det YKB-prov i alla fall, och skulle jag inte klara det så tänker jag inte stressa med det. Då tänker jag lägga min energi på att klara CE och bli klar med det innan skolan slutar. Jag har trots allt ett år på mig att klara YKB efter att jag skrivit provet en gång, så det är lugna puckar. Fast ju fortare jag kan klara det, desto bättre.

Nu ska jag gå och ladda upp batterina till morgondagens körningen, verkade som vi skulle få köra i trafiken istället för att backa. Vore bra så jag kan lära mig att jag hinner växla även om det är massa personbilar runt omkring som försöker stressa dig.

*over and out*

Nu gäller det..

Nu börjar en väldigt spännande period. Inom två veckor kommer jag att skriva ett YKB-prov, ha en uppkörning för CE och jag hoppas verkligen jag klarar uppkörningen och om inte att det bara är säkerhetskontrollen jag i sådana fall inte klarar, eftersom jag är mest osäker på den.
Det kommer bli några intensiva dagar nu, då det kommer bli körning varje dag med start imorgon. Vilket naturligtvis är bra så jag kommer in i rutinerna. Så kommer jag nog känna mig väldigt förberedd inför uppkörningen.

Nu måste jag ta itu med teorin till YKBn så jag slipper göra om provet, lite nervöst är det allt. För klarar jag inte YKB får jag heller inte jobba som lastbilschaffis. Vore skönt att klara det så kan jag jobba även om jag inte skulle klara CE, då jag redan har C, ADR-grund och truckkort. Vore dock ett stort plus om jag klarar allt förstås och det är målet. Det var ju trots allt E jag var ute efter hela tiden och det skulle vara synd om jag inte klarade mig.

Time to get going.

*over and out*